Na výučbu džuda a gymnastiky slúži nová športová hala za 200.000 eur

28.09.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 27. septembra (TASR) - Na výučbu viacerých športových disciplín slúži od dnešného dňa vo Vranove nad Topľou nová športová hala, ktorú vybudovala východoslovenská župa občianskeho združenia (OZ) ...
Športový stánok situovaný v areáli základnej školy na sídlisku Juh bude slúžiť pre potreby školákov, členov mestského športového klubu - oddielu džuda, ako aj širokej verejnosti.
"Je to špecializovaná telocvičňa na tréningy džuda a športovej gymnastiky. V rámci objektu s potrebným vybavením interiéru sa vybudovali i nové kancelárske priestory a sociálne zariadenia, " uviedol pre TASR starosta Sokola na Slovensku Ján Krišanda. Dodal, že náklady na výstavbu športového areálu financovalo OZ z vlastných zdrojov, stavebné úpravy trvali asi rok a tri mesiace.
Športová hala sa nachádza na pozemku Základnej školy Juh, ktorej zriaďovateľom je mesto Vranov nad Topľou. Východoslovenská sokolská župa ho dostala do dlhodobého prenájmu na obdobie 30 rokov za symbolické euro. Priestory telocvične budú v dopoludňajších hodinách k dispozícii školskému zariadeniu na výučbu gymnastiky a popoludní vranovským džudistom.
OZ Sokol na Slovensku, ako jedna zo sokolských pobočiek fungujúcich po celom svete, sa podľa Krišandových slov v súčasnosti zameriava na rozvoj viacerých športových disciplín. "Zastrešujeme hlavne džudo, volejbal, stolný tenis a športovú gymnastiku, " poznamenal. Na Slovensku má viac ako 20.000 členov združených v jednotlivých územných župách. "Kladieme dôraz na mládež, až 80 percent našej členskej základne sú mládežníci, " doplnil sokolský starosta.
Podľa Krišandu východoslovenská sokolská župa vyšla výstavbou športovej haly v meste Vranov nad Topľou v ústrety najmä miestnemu oddielu džuda, ktoré dosiahlo počas svojej histórie viacero domácich i medzinárodných úspechov. Jeho členkou je aj Andrea Krišandová, na olympijských hrách mládeže v Singapure získala v auguste tohto roka pre Slovensko zlatú medailu v kategórii zmiešaných družstiev.
 

Vyberte región